Bilingual content/Bilinguistický obsah

Please use labels to filter out what language you want.
Prosím použijte filtery pro selekci jazyka.

24/10/2016

Proc je highsec nejnebezpecnejsi misto v EVE

High sec, zelena louka pro lamy a risk averzni lidi. Je to ale opravdu bezpecne misto?
Opak je pravdou, bude se to znat nemyslitelne, nepochopitelne, neuchopitelne, ale high sec patri mezi nejnebezpecnejsi mista v EVE vubec. Ale proc?
V highsecu vas totiz muzou vsichni zabit, ale vy nemuzete preventivne zabit je. Funguje tu sice policie, ale funguje az v reakci na (zlo)ciny, a se zpozdenim, ktere se odviji od urovni bezpecnosti nasledovne:
http://wiki.eveuniversity.org/CONCORD_Details#CONCORD_Response_Times

Takze v 0.5 na vas lidi mohou vystrelit opravdu mnohokrat, nez dojde k jejich destrukci. A vubec nic s tim nemuzete delat.
HA!
Dobre, mozna neco jo, pojdme si povidat o motivacich pro to, aby lide tyhle veci jako jsou high sec ganky podnikali:
Zabava - lze odebrat tim, ze nebudete zadouci cil (omg ta pretankovana lod nas mozna utankuje, tu asi nechame bejt, co ty na to voe?)
Pomsta, Hejt - to same jako zabava, jen zde uz nema vliv ani profit, takze zatankovat aby to aspon bylo neprijemne
Profit - moduly z lodi obcas dropuji a ten co to lootne je pak muze prodat. Pokud investice do gangu ktery vas roznesl na kopytech (napriklad armada catalystu za 100M) ma nizsi hodnotu nez mod ktery muzete dropnout (ty zeleny veci treba stojej vic nez 100M, pokud jich mate na lodi 5 mozna i nejaky dropne) jste potencialni cil.

Low-sec ma vyhodu ze do lidi muzete strilet uz kdys se vam nelibi ze se kolem vas houfuji, ale v lowsecu se kolem vas nemuzou jen tak houfovat lidi, protoze pravdepodobne budete po sobe strilet. =D
Dbejte ale na to, ze na branach a stanicich jsou sentry guny co strili do lidi co strileli prvni do lidi co nebyli suspect takze bububu.

Null sec je take z tohoto hlediska bezpecny, dalsi bezpecnost muze byt podporena tim ze mate zabublovane pristupy do systemu a orli zrak nad lokalem, aby jste se hned posrali jakmile se objevi nepritel a sli se schovat na dalsich 5 hodin, protoze afk cloak.

WH spajz je v tomhle jeste lepsi protoze misto lokalu zde spamujete dscan. Coz je celkem opruz cinnost, ale kdyz budete mit stesti a nebude mit stesti ten zacloackovanej hunter, tak jej seskenujete a nezviditelni se vam za zadkem a vy budete moci uteci, jupijajej!
Pokud se vam zviditelni strateos/recon za zadkem, mejte na pameti ze maji locking delay a pokud nejste pointed tak utecte, pokud jste pointed refitujte na staby z mobile depo a utecte stejne. Protoze FU. Co muze byt bezpecnejsi? Jo vlastne jeste Keepstar ve WH, to je sila. Protoze premistit do stejne diry palebnou silu na jeji zniceni je komplexni logisticka uloha pro chytre a trpelive hlavicky.
Takze navzdory popularnim presvedcenim jsou vsechny spajz druhy relativne bezpecne a relativne nebezpecne, ale v high secu se proste ani nemuzete efektivne branit a zhynete.

No comments:

Post a Comment