Bilingual content/Bilinguistický obsah

Please use labels to filter out what language you want.
Prosím použijte filtery pro selekci jazyka.

17/10/2016

IwantISK:Sexy příběh z vesmíru

Ahojky,
asi před týdnem jsem odchytil zase na FB stránkách EVE super vzrůšo, ale nejdřív kontext:
nová EULA rozbíjí eve gamling a dle wordingu většinu aktivit třetí party se vlivem na hru, v souvislosti s ní se do 8.11. budou rušit všechny gambling stránky pro EVE, ale to není vše.
Když došlo k představení této EULAy okamžitě zabili iwantisk.com pro RMT a ještě někoho, čtěte devblog. Od Siona (což je takový milionkrát kompromitovaný zdroj sraček a soli, ale píše moc hezky) se k nám donesl tento dobrodružný příběh, samozřejmě nemusí být záživný a ani nemusí být pravdivý, ale je lol.
https://www.reddit.com/r/Eve/comments/57hdlx/how_a_love_triangle_brought_down_a_coalition_by/
Veřejná verze příběhu je že aliance SMA infiltrovala IWI (iwantisk) a odhalila RMT praktiky CCP a tak je zadusila blablabla... strašně záslužný a super story.
Nyní pro naše české análfabety to trošku zestručním a přepovídám o tom, jak to možná bylo doopravdy:
Když stránka IWI začínalo nekodoval to jen Eep, ale ještě jeden člověk mu to pomáhal psát. Ten druhý člověk byl přítelem/manželem SMA diplomatky Widget Zombie. On nehrál EVE, ale ona ano. Pokud je známo, Widget postupně stoupala v hierarchii své aliance skrze "hihi, já jsem holka", který používala do nekonečna. Údajně se i někoho pokoušela sbalit, aby měla special treatment.
Narozdíl od Widget se její muž už dávno na EVE vysral, takže ho to zas tolik nezajímalo a dělal to asi jen pr ozbavu. Ale někdy po cestě do IWI zatáhl i Widget. A předpokládáný pár měl fajn období kdy se koupali v ISK. Během totoho procesu použíla Widget svůj klasický flirtovný trik "hihi, jsem holka na internetu" s panem Eep - o kterém se říká že je přiražlivý chlapík. A tady to začne být zajímavé:
Co se týče Widget, potkal jsem ji na EVE Vegas, zdála se přátelská, veselá a trochu "silnější". To neříkám nějakým odsuzujícím způsobem, ale je to relevantní pro pokračování.
Panu Eep se to líbilo, a nejspíš je nějaký swinger i co, takže přistoupil na to, že se sejde s Widget a jejím přitelem u nich doma na "sexy fun times". Ale když tam dorazil, místo toho aby ho čekaly sexy fun times, našel akorát hrozný nepořádek. Jako doslova nepořádek, věci věude atd. Takže místo sexy time se dal do uklízení. Nechápu proč, asi si myslel že to pomůže, nebo si připadal trapně že je na tak zasaným místě, těžko říct. Ale pak to prostě nepřekousnul a odešel, asi už mu to přišlo moc a tak šel domů poté, co buh ví jak daleko cestoval, aniž by se dočkal sexy fun time.
Tím by ten přiběh asi skončil, ale Widget to musela začít hrozně prožívat. Kombinace odmítnutí a ponížení tím že kluk co ho pozvala na trojku jí trochu uklidil v domě a pak šel pryč ji nasralo.
Rozhodla se to brát osobně a vinila Eep-a za to, že ji neshledal atraktivní (protože přeci jen byla tlusté prase) ale údajně si vyměnili fotky apod. takže to není pravděpodobné. Widget se proto rozhodla uklidnit své rozčilení pomstou (asi za to, že se na ni vysral, ne za to že ji uklidil).
Její manžel/přitel/whatever pořád kódoval IWI a Widget se rozhodla, že by tam měl přidat svůj backdoor. (což je btw ilegální, ale nejsem právník). Pak do toho zatáhla SMA banku a začala pomalu vykrádat ISK z IWI pro jenotlivce v SMA. Eventualně vykradla celé IWI (jako zo pozice administrace IWI). Za což ji Eep vyhodil, ale ponechal jejího přítele na kódování (buhví proč, asi se skamarádili).
Takže potom co Widget okradla Eep a technicky jej oba podvedli a okradli, eep začal fundovat lidi, aby ničili SMA. Nejdřív to asi bylo o tom dostat peníze zpátky a ne o pýše, proč si pro ně prostě neřekl tomu kodérovi je záhadou, ale nejspíš je Widget oklamala oba. (už je to hodně zmatečné, že? v angličtině to vypadá tak srozumitelně, škoda že neumím psát.)
Je nejasné kdy se o tom dozvědělo vedení SMA nebo jestli o tom vůbec věděli, protože zakladatelé byli nějací dva bratři co na to srali z rodinných důvodů zatímco přenechali vedení Widget a Winet.
Vzhledem k tomu co vše se odehrálo to vypadalo jako průsvih, ale místo aby okamžitě vyhodili Widget, sežrali jeji srdceryvný příběh o tom jak ji Eep bezdůvdně šikanuje, a tak se rozhodl nevyjednávát s teroristou. A pak šli do války. Buď Widget něbo někdo duchaplý s nápadem infiltrovat IWI aby dokázali že se jedná o RMT operaci a tím mimochodem posrali všechny Merc korporace, které IWI byli placení. Skrz backdoor a trochu hackování vlezli do IWI a vygenerovali data, která následně poslala CCP, které už dlouhodobě IWI vyšetřovalo.
Eep se to dozvěděl celkem brzy. Těžko říct jak na to přišel, ale nebyl z toho nadšený. Backoor byl uzavřen a CCP vyšetřování zpomaleno. Najednou se plán SMA jak se vypořádat s Eep-em nezdál tak geniální. Vedení SMA bylo rozhořčeno na CCP a na IWI za to, že neposlouchali jejich milovanou Widget.
Widget odmítla ustoupit a říct co se doopravdy stalo, Eep pořád chtěl svoje peníze zpátky. Nasral se i na SMA a rozhodl se nezničit jen Widget, ale taky SMA, protože se snažili prokázat že jede v RMT.
Bylo to obdobná reakce, jako když GSF (goonswarm federation) Mittens hovořil o tom jak IWI podporuje nedospělý gambling a dělá RMT.

Potom co celé SMA expozé neprošlo. Eep znásobil své snahy. Eventualně se konflikt vydlabal do redditu a dál až přerostl v "casino válku". I když by se asi spíš hodil název "válka za trojku, co nedopadla".
Co je zajímavé je, že Eep byl ve stálem kontaktu s Widget a opakovaně nabízel že přestane dotovat opozici, stačí když mu vrátí ISKy co mu ukradla (jednalo se v poměru o zanedbatelnou částku). Ale Widget řekla ne, ať se všichni poserou, on s ní nakonec nešukal a tak teď všechno shoří. (tisíce lidí v alianci apod. no a, on ji neošukal).

blablabla..
tl:dr:
Nějaká kráva se nasrala, protože ji někdo nechtěl ojet. No a protože je holka všichni se mohli posrat. A tak se končí IWI a aliance dostala na prdel.


No comments:

Post a Comment