Bilingual content/Bilinguistický obsah

Please use labels to filter out what language you want.
Prosím použijte filtery pro selekci jazyka.

08/12/2016

Dobročinnost se vyplácí, adoptuj Lamu 2.0, poreferuj mu o frndě

Z politiky:
O EET nemá cenu mluvit. Mě se to mocinky moc nelíbí. Nelíbilo se mi to ani předtím, než to bylo hot topic, hejtil jsem to dřív, než to bylo cool #hipsterMan

Lajfstajl hejty:
Serou mě ty poučení hipsteři, ochránci přírody, co čtou papírové knihy a tváří se jak je čtení papírových knih hrozně důležité, cool a trendy.
Přitom se na jejich hobby ničí lesy. Nebuď zmrd, stahuj knihy na internetech a nemusíš za ně ani platiti. Normálně i sudoku a křížovky jsou na internetech.

Nebo když se udělá globální konference proti emisím, kam se všichni sletí triskáčem, dobrá práce.

Stejný hovno je, jako když chce vegan nechat vyhynout krávy a tak nějak všechen ten dobytek, na který vegan nemůže sáhnout, protože je nikdo v jeho veganské utopii chovat nebude a sežerou jim navíc všechnu trávu. Ale to je hold lajfstal čojs, teď je důležité být cool a kázat, na následky se musí myslet až po tom, protože domyslet to znamená se na to vysrat, asi tak jako celá existence lidstva.

Myslíš si, že je kamarád fakt drsňák? Poreferuj mu o frndě...
Pojďme se podívat na jednu takovou out of game featuru EVE onlajn. Říka se jí refer a friend. Nebolí poreferuj o frndě. Je to jednoduchá featura, která umožňuje dát (ne)kamarádovi referát na dobrou frndu, jakou je EVE onlajn.
Ale proč se s tímhle srát?
No, jsou to takové motivační triky:

Pro referujícího:
1) Získat můžete PLEXisko, pokud hráč předplatí skutečnými penízky a validní metodou (speciání packy nejsou všechny legitimní)
2) Získat gejm time (takže jen hodnota PLEXiska) pokud hráč předplatí PLEXiskem (nebo pokud hráče předplatíte PLEXiskem
3) ještě tam strkaj nějakou píčovinu, která se nevyplatí, toho si nevšímejte, (teď už ji tam možná ani nestrkaj)

Pro klikače na referenci a zakladatele takového účtu:
1) 250K SP hned do startu, to je docela dost na rychlá startík, obzvlášť pro alfa účet
2) Můžete se na referujícího obrátit, a ptát se co je to kurva za frndu a jak si s ní správně vyhrát.

Shistorje:
Historicky byl trial (trial je prosím zkušební verze, takové demo) referenční na 21 až 30 dní, to bylo fajné. Protože to převážně bylo delší než defaultních 14 dní na triál, ale zase tu byla jedna etapa kdy bylo 30 dní pro všechny, ale pak se to zas zkrátilo, nebylo na co lákat lidi na referaly.

Proč je to teď trochej víc cool a ne tak jamb:
Nyní je to tak, jak je popsáno výše, takže už trialy prakticky neexistují, referenční link akorát dodá ten jednorázový nášup SP. Což je nevím jestli dobře, každopádně neplatiči nehoří koudel za prdelí, že se mu ta hra uzavře, a nemusí bejt sériovej triálista, takže asi fajn.

V dnešní době se ale situace zlepšila i pro referujícího:
1. lze PLEX použít od vás na jiného hráče
2. je u referalu možnost tzv Buddy connect, který zakladatele charů přes váš referal automaticky háži to kontaktů s poznámkou, že jsou přes buddy connect.

Možná se to nepozdává, ale tyhle dvě featury mi výrazně usnadnily život, protože nyní je možné bez rizika vzít PLEXisko, aktivovat jej na vašeho padawana a dostat za to měsíc herního času. On za to navíc dostane také měsíc herního času.
Takže jsou to dva měsíce OMG hraní za cenu jednoho. Co víc, lama vám bude vděčná, že jste ji takhle nahulili do začátku a třeba Vám časem PLEXisko vrátí, aby jste posunuli lamu další.
To je takové perpetum mobile debile, dokud lidi jsou schopní a otočí to, ale samozřejmě to tak nefunguje. Spousta gejů se vysere na vás nebo na hru, a máte jen to samé, jako kdybyste PLEXisko použili na svoji sobeckou říť.
Ale pak je tu hrstka vyvolených, nedemtních lidí, které skrz kvalitní koučing doženete k šílenství nebo bilionům a pak mohou onen kvalitní koučink odměnit PLEXiskem zpět. Takže riziko je jen to, že hold neuděláte alta sobě, ale dáte noobovi šanci.

Intelektuální zamyšlení na závěr a rady do života:
Takže hej, nebuď gej, noobovi šanci dej. Věřím, že v ČR je víc chytrých hlaviček co bychom rád nacpali do svých kor-piček.
Jen to neposerte, dejte jim svobodu, dejte jim návod na úspěch, ale nejebejte je a hlavně na nich nepalte moc vlastních kapacit, z toho se akorát poserete a z nich vyrostou nesamostatní mamlasové. Něco jako teďka ti lidi co volí levicovou politiku, aby jim bylo líp, to jsou borci.
Snažte se nevymývat mozky, snažte se je nechat aspoň trochu free, snažte se je motivovat k tomu, aby měli už na začátku alty a zkoušeli různé věci paralelně a nezasekli se v jednom kariérním proudu, ale na druhou stranu jim řekněte, kde v těch vašich 30 dnech vydělají na další PLEXisko.
Protože když to nestihnou, bude se jim to pak na alfě dělat blbě a celá ta snaha příjde vlastně v niveč.

Líbil se ti článek?
Pozvi mě na večeři <3 jsem ochoten papinkat po Praze s delegací, která mě nebude chtít unést a znásilnit (nemám kozy jako ten in game avatar!).
Ale možná úplně postačí mi poslat ISKy abych mohl charitativně rozdávat novým lamám a zároveň předplácet svůj sub a nebo točit sexy PVP videjka. Koukni, jak je jednoduché mi poslat ISK! Zvládne to i debil. A že jsem jich dnes v tramvaji s nápisem NENASTUPOVAT na Václaváku viděl hodně.

No comments:

Post a Comment