Bilingual content/Bilinguistický obsah

Please use labels to filter out what language you want.
Prosím použijte filtery pro selekci jazyka.

19/02/2017

Proč jsou HS PvE korporace na hovno

Korporace spása všeho, na začátku byla korporace, bez korporace ani ránu, korporace...
Spousta lidí Vám ráda bude tvrdit, že pro úspěch v EVE je dobré mít komunitu, a takovou komunitu lze získat v rámci korporací.
Obě tvrzení jsou těžce individuální, to první je spíš pravdivější a to druhé je jen takovej rekrůting trik.
Ovšemže mají v určitém rozsahu pravdu, ale pokud Vás růst směřuje převážně PvE směry, kudy by pravděpodobně měla většina prvních kroků směřovat, narazíte na to, že Vám korporace Vás postup spíš zpomalí.
Paradoxně jsou všichni hráči vždycky v nějaké korporaci, jsou to NPC korporace, tyto korporace mají zakázaný friendly fire a daně okolo 10%, nedá se na ně vyhlašovat války a jsou to převážně jen placeholdeři. Je to vaše default korporace, kam vždycky spadnete, a krom chatu plného canceru asi moc nevytěžíte.

Proč ne?
Korporace (ne)mají daně.
A daně se vztahují na poměrně rozsáhlou sekci vesmírných příjmů, takže pokud jsou vaše cíle finanční a ne komunitní tak Vás může taková korporace zdržovat, ale pokud budou daně nižší než u NPC korporace, je členství z tohoto hlediska výhodné.

non-NPC-Korporace mohou být nechtěnou součástí konfliktu.

Často se stává, že někdo si po týdnu v práci nevšimne, že mezi 120 notifikacemi je i ta, která jej informuje o vyhlášené válce, nebo má prostě v píči. Ale na undock v hubu je mrtvej, pokud není dokonce zakempena specificky jeho stanice. Proč? Byl v korporaci, ta byla ve válce.

Většina PvE korporací Vás vyzve k tomu, aby jste prostě po dobu války neundockovali a tím pádem (ne)hráli ve velmi omezené míře. To trochej sux. Další s vámi vyrazí lovit ty zmrdy co vám vyhlásili válku, a dost pravděpodobně chcípnou, ale aspoň je v tom aspoň akce.

Korporace mají lidi.
Lidi jsou kurvy a v EVE jim v tom brání málo. Nikomu nic nedávejte, nikomu nic nevěřte a nikomu neleštěte banány.
V rámci awoxu zkontrolujte povolení pvp mezi členy korporace. Nebo se vám může stát, že vás členové korporace prostě zabijí.

Proč ano?
V rámci PvE je bohužel celkem omezený počet důvodů proč ano, ale jsou tu taky, mezi ně patří možnost mít kancelář (v high sec mimořádně na hovno), mít kamarády na korporačním chatu (=jako je mít ve vlastním channelu), ale třeba sdílení bookmarku, pokud jsou správné, aktuální a vhodně strukturované, může být poměrně užitečný featura, sdílet také můžete peníze, kontrakty, majetek a benefitovat růzonorodými členskými výhodami v závislosti na korporaci.

Mezi typické výhody patří například pravidelný pvp roming (lze outsourcovat jinde - NPSI), SRP (zpravidla dostatečné podmíněný na to, aby se (ne)vyplácel jen užší skupině lidí), Citadely (ano, to jsou ty stanice, ktere Vám může někdo zničit, ale dají se v nich některé věci dělat levněji a proto je lidi hrozně hrotí a každej ji musí mít, aby se měl čím chlubit).

Pro většinu z Vás v důsledku těchto (ne)výhod je lepší mít jednočlennou vlastní korporaci s nulovými daněmi, to Vám umožní vyšší zisky a když vám někdo vyhlásí válku pak jednoduše založite korporaci novou.

Ale mimo highsec je to docela dobrý nápad
Pro odvážnou menšinu je ale korporace základní, protože low sec, null sec, wormhole spajz stoji na tenkem lede vzajemne duvery a mezihracske spoluprace, kde vas vetsina bude chtit zabit, pokud nejste ve spřátelené korporaci.
Pokud navíc neexistujete v high secu, jsou vám války víceméně ukradené, takže tato nevýhoda také zaniká.

No comments:

Post a Comment