Bilingual content/Bilinguistický obsah

Please use labels to filter out what language you want.
Prosím použijte filtery pro selekci jazyka.

23/01/2017

Security, security, security a OpSex

Garantovaný příjem
Rezigonoval jsem a stal se zastáncem garantovaného příjmu, každýmu 6K a žádné další dávky, prej se na tom dokonce ušetří proti současnýmu systému a nebude třeba tolik sociálního ani tolik úřadů. Ale třeba se úplně mýlím.
Melounové straně nefandím, protože společně s příjmem chtějí popřít vlastnictví, takže vlastně dostanete peníze, ale vaše být nemusí, aspoň nevzniká dotaz, kde se na to ty peníze vezmou.
Lehký úvod do tématu...
Pokud hrajete EVE, možná jste se ještě nesetkali se situací, kdy se Vám někdo vykakal na hlavu, a ačkoliv třeba ve WoWku by stačilo napsat report a říct, že hráč je darebák a lže a krade a do pekla se hrabe a GM by běželo utírat prdelky všem ublíženým, v EVE chcíp pes, business as usual, jen tak dál.

Pro zjednodušení (zesložitění, ale chci pun) budeme říkat jakékoliv činnosti hraní v EVE určitou operací. A bezpečnost anglicismem security (sekuriťák apod.). Vznikne nám OpSec jako operační bezpečnost (tj prosím regulérní EVE výraz, teď víte o čem lidi mluví). Ale budeme říkat OpSex, protože je to víc sexy.

Proč mít OpSex?
Připravíme si loutku Mazaného Filipa:
"Tož Wimzy, já jsem gangsta drsňák, já se nebojím, a rád rozhlašuju jak všechno mám a co kde mám a proč to mám a kde budu a kdy tam budu ať si pro mě příjdou, a zvu lidi do korporace a dávám jím rychle vysoká práva, k čemu je mi OpSex? Dokážeš uvést příklad nebo jen meleš hovna jako dycky more?"

Důležitost OpSex můžeme pozorovat na příkladu zde, uvedu 3 poměrně závislé články související s (ne)populární korporací CZ-I.

25.09.2016 Wimzy radí OpSex CZ-I @ http://evehovna.blog.cz/1609/mystery-shopping-czi-i
"Jinak samozřejmě bych leadershipu doporučil trochu větší dávku paranoismu ve správných oblastech, protože každý je spy a všichni je chtějí okrást a zabít, nebo zabít a okrást... a neserte všem ten mining nebo vyburnoutujou všici. Raději lítejte ty inrkuze, lepší než mining slib 150M za den je nic v porovnání se 150M za hodinu."
(spousta lidí na tom posraným miningu prostě vyhoří)

27.10.2016 CZ-I konstatuje že chyběl OpSex (je to Caps Lockem, takže si čtěte nahlas):
"Mitelin Osobni
n0v3mb3r 27, 2016
DOBRY DEN JEN PRO ZAJIMAVOST HRAC František Filandr ALIAS FARUZEN EL DIVALONE NAPOSTOVAL SPOUSTU LZI DO NASI KORPY A
VYKRADL NAM PRES 4 B A PODLE VSEHO NEJSME PRVNI JE TO EVE POCITAME STIM JEN PRO OSTATNI VAROVANI NA TOHOTO HRACE"

17.01.2017 "Velký Zloděj Faruzen" dělá čachry machry, jak odnáší koledu a nepadá na ledu, protože neuklouzl na OpSex http://eve-faruzen.webnode.cz/l/velky-zlodej-faruzen-aneb-moje-osobni-vendetta-proti-cz-i/
"A tak jsem sebral CZ-I jednu citadelu a moduly do dvou dalších, sebral flotilu PVP lodí kterou jsem theorycraftil a pomáhal budovat a smazal bulletiny které jsem pro ně napsal. Trošku jsem je potrollil na FB a na Quafe a byl jsem připravený CZ-I hodit za hlavu."

Jaké je ponaučení?
Tak, co se tu snažím ukázat je, že je dobré mít OpSex, zde uvedené oběti ButtSex mohla OpSex ušetřít 4 B isk. O to víc to bolí protože to částečně byly P2W pořízené penízky, za které by vás kdejaký gangsta na ulici opíchal a ani v jednom případě není použit lubrikant.

Rady do OpSex života:
Nasaďte černé paranoidní brýle a zkontrlujte si, že máte OpSex:

  • Řídíte se EVE pokynem číslo 1. : Fly safe? (lítej bezpečně, seatbelt, align atd atd...)
  • Máte přístup k vašemu účtu jen vy?
  • Máte přístup k vaši API jen vy nebo "důvěryhodná parta"?
Ono na OpSex jedince stačí málo, horší je to, jakmile se jedinci začnou sdružovat....
  • Máte full přístup k API vašich korporačních členů jen vy? A máte ho?
  • Májí přístup k vašemu in game bohatství jen prověření jedinci (třeba i takový korporační hangár), kterým jste se v historii nevysrali na hlavu?
  • Sdílite TS server s jiným uskupením?
  • Umíte pracovat s přístupy a nelezou vám do TS cizí lidi?
  • Mají všichni účastnící vaší skupiny zaplý mikrofon a ne třeba zablokovaný, protože zrovna vypovídají vaše postupy na jiném TS serveru?
  • Není od vás někdo natolik inteligentní, že streamuje všechno co děláte na twitch? Bonus body když je to bez delaye, overlaye a s TSkem.
  • Jste zákeřný bezpáteřní gej kterému se chce někdo z "důvěryhodné party" pomstít?
  • Je vás intel channel adekvátně moderován a chráněn?
  • A co fleet up? Co discord, slack jakákoliv out of game shared intel featura?
  • Zametáte důsledně po odchozích členech? Všechna jejich privilegia by měla být odebrána.
  • Jsou vaši členi poučení o OpSex a nechlubí se tím, "hele vole, teď máme supr novou doktrínu, počkej, ukážu fit..." za chvíli budeme mít v -system- novou -citadel-, héééč!
  • Držíte obchodní vztahy vzájemně výdělečné a nedůvěru důsledně řešíte garancí vzájemné destrukce?

V OpSex nejde jen o penízky, jde i o intel a tím i o prohrané battly a tak.. protože intel je síla.


  • Vedete večer někam lamy na procházku? No, tak pozor aby zase zbytečně nevěděli, kam letí, ono totiž když to ví, tak řeknou svým ne tak lamím kamarádům, aby na vás tam počkali, a pak na vás nafarmí killy, bumiky bum. (Něco o gejtkempu a nějakým namaštěným KB)
  • Každý je spáj, každý je zmrd, každý je gej, poctivý zbytečně nehledej. Pokud máte v doktríně díru v resistech a Vás protihráč o tom ví. No, tak to budete mít těžký.
  • Máte jasnou cestu, frigat fleet a protihráč o tom ví? Smartbomb camp. Bumiky bum bafiky baf, rekt.
  • Nescoutujete? Viz výše.

Slova závěrem
Už utíkám k intelu, intel je super duper téma na jiné chladné večery to Vám povím zase jindy, pamatujte si 3 S: Security, Security, Security a mějte OpSex. A proto nedávejte intel tam, kam nemusíte. A když už, tak dávejte falešný intel.
Věřím, ze Vás ještě spousta bude nedobrovolně obsouložena zdatnými souložníky, protože nemáte připraveny OpSex.

No comments:

Post a Comment